Retro feeling-középpontban a rádió, retró falikép, poszter, falikép, fali dekoráció, lakberendezés, faldíszítés, ajándék ötlet

Retro feeling-középpontban a rádió, retró falikép, poszter, falikép, fali dekoráció, lakberendezés, faldíszítés, ajándék ötlet

Tegnap délután az Internetet böngészve nagyon megtetszett egy kép és biztos voltam benne, hogy meg fogom örökíteni valamilyen formában, méghozzá retró stílusban. Sokat gondolkodtam a koncepción, hogy milyen elemeket, hatásokat használjak. Számomra mindig fontos a koncepció. Aludtam is rá egyet és a mai napon sikerült végleges formát adnom ennek a retró stílusú grafikának.

Ha jól megfigyeled, akkor kifejezetten nagy hangsúlyt helyeztem a rádió aprólékos kidolgozásának. Imádom ezeket az apró részleteket, de ettől válik igazán egyedivé a grafikám, ettől lesz igazán TéJé grafika. 🙂 Már a munka elején tudom, hogy rengeteg munkaórám lesz benne, de számomra csakis a végeredmény a fontos.

Az elkészült kép „elképesztő nyugalmat áraszt”. Ezt az egyik kedves követőm írta és nagyon jól esett az észrevétel.

A retró feeling képet már faliképként megvásárolhatod a webáruházban, hogy innentől kezdve a Te otthonodban is nyugalmat árasszon.

Balatoni ajándéktárgyak, balatoni retrós képek, balatoni retrós reklámok, plakátok

Balatoni ajándéktárgyak, balatoni retrós képek, balatoni retrós reklámok, plakátok

Amikor leülök megírni egy-egy blogbejegyzést, akkor az elején mindig félek, hogy nem lesz elég tartalmas, érdekes. Nos, a Balatonnal kapcsolatban nem érzem ezt, hiszen a kedvenc magyar tájegységem. Most már több éve nincs olyan nyár, hogy egy-egy hetet ne töltenék a Balatonnál.

Én még az úttörőtáboros korszakban nőttem fel, amikor is nem volt olyan nyár, hogy ne táboroztunk volna 2-3 hetet a Balcsinál. Így emlékem rengeteg van. A táborok, a barátok, az új barátságok, a fürdőzések, a gyaloglás Pálkövéről Révfülöpre, a hajózás Badacsony és Fonyód között a katamaránon, a kirándulásokra csomagolt hideg kaja, ami általában medvesajt, vaj, vagdalthúsos konzerv volt, amit sosem tudtunk normálisan kinyitni, stb.

Balatoni retró, katamarán

Katamarán

forrás: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Badacsony_and_Siófok,_catamaran_motorboats_in_Siófok_port.jpg

Amikor a Balatonnál vagyok és este hallgatom a hangokat, érzem az illatokat, óhatatlan eszembe jutnak a pálkövei úttörőtábor éjszakái. Az emeletes ágyon fekve hallgattam a szobatársak suttogását, a távolban robogó vonatfüttyöt. Óriási élmény volt, imádtam minden percét.

Talán ezeknek az élményeknek köszönhetően vissza-visszatérő téma a grafikáimon a Balaton. Hála az Internetnek rengeteg retrós balatoni képet, plakátot, hirdetést találok, amelyekből inspirációt nyerhetek. Emelem kalapom az akkor alkotó grafikusok előtt, akik kreatívan örökítették meg az utókornak pl. a halpudingot. 🙂

 

forrás: http://retronom.hu

Persze, némelyik grafika megmosolyogtató, de nekem mindegyik a kedvencem. Kellemes emlékeket idéznek a balatoni ajándéktárgyak: képeslapok, tányérok, poharak, bögrék, kulcstartók, hűtőmágnes, pólók, stb. Amikor meglátom ezeket a képeket, akkor rám törnek a kellemes emlékek.

A sok élménynek köszönhetően sikerült a lenti balatoni retrós hangulatot elkapnom. Szerezd meg a balatoni retró plakátot a képgaléri alatt található gombra kattintva!

A retró feeling balatoni képet már faliképként megvásárolhatod a webáruházban!

Ajándék tojástartó Húsvétra

Ajándék tojástartó Húsvétra

Szeretnék hozzájárulni a Húsvéti ünnephez. Készíts TéJé Grafikával készült tojástartó hat egyszerű lépésben! 🙂

  • Töltsd le a két mintát és a nyuszisablont!
  • Nyomtasd ki a Neked tetsző mintát.
  • A szaggatott vonalak segítségével vágd fel a kinyomtatott mintát.
  • Hajstd össze úgy a mintát, hogy tojástartót alakú legyen (mintán látni fogod), majd ragaszd össze.
  • Nyomtasd ki a nyuszis grafikát.
  • Vágd ki a nyuszit is és ragaszd fel az előbb összehajtott tojástartóhoz.

Tippek!

Mielőtt összeragasztod a mintát, mérd hozzá egy tojáshoz, hogy nehogy keskeny, vagy éppen nagy legyen az íve a hajlításnak. Ragasztás helyett tűzőgépet is használhatsz (én már ezt a módszert használtam). Ha kemény papírt használsz, akkor ügyelj arra, hogy olyan ragasztót használj, ami tutira ragad, mert elég nehézkes a ragasztás. A legjobb megoldás lehet a kétoldalú ragasztó (én azt használtam).

Fekete Péter kártya, nem csak gyerekeknek :-)

Fekete Péter kártya, nem csak gyerekeknek :-)

Nyaranta a Velencei tónál nyaral a keresztgyerek csapat. Így volt ez ezen a nyáron is. Most, hogy még izgalmasabbak legyen az esték, készítettem a gyerekeknek három féle Fekete Péter és egyben memóriakártyát. Az Óvodai jelek, Szörnyek és a Robotos Fekete Péter és memóriakártyákat.

Meglepődve tapasztaltam, hogy ezek a kártyák nem csak a gyerekeknek okozott örömöt, hanem a felnőtteknek is.. 🙂 Remélem, Neked is tetszik..