Így dobtam fel az amúgy száraz adatkezelési szabályok aloldalt

Így dobtam fel az amúgy száraz adatkezelési szabályok aloldalt

Olvastál már unalmas szabályokat? A jelenlegi törvények szerint, minden weblaptulajodonosnak rendelkeznie kell adatkezelési szabállyal akkor, ha a látogatói adatait bármilyen formában gyűjti. Nos, ez a szöveg elég száraz, úgy, mint általában a szabályok. Gondoltam egyet és a szörnyecskéimmel feldobtam az aloldalt! 🙂 Így sokkal jobb, szerintem..  
 
Ezzel rengeteg időm ment el, hiszen az összes figurát, a rajz minden elemét kézzel rajzoltam. Többen is kérdezték már tőlem, hogy milyen technikával dolgozom. Jelenleg ipadpro+apple pencil-lel rajzolok, majd a végleges képet Adobe Illustratorban készítem el.
Mindig le szeretném mérni, hogy mennyi időbe telik elkészítenem egy-egy rajzom, de mire eszembe jut, már szinte végeztem is. A blogomon egyébként megnézheted az egyes fázisokat. Persze, csak elnagyoltam, mert ugye elfelejtettem a lépésről, lépésre dokumentálást. Remélem, Neked is tetszik.. 🙂
Webáruház küldetés, avagy hogyan készült a webáruházam? 9.rész

Webáruház küldetés, avagy hogyan készült a webáruházam? 9.rész

Az online vállalkozásomnak szerves része ez az oldal, amit éppen olvasol. A típusát tekintve ez a weboldal portfólió oldal. Itt főképp a grafikáimon van a hangsúly. Hogyan készülnek a grafikák, ki vagyok én, milyen értéket képviselek, stb. A blogot azért is indítottam, hogy a látogató ne csak képekkel, grafikákkal találkozzon, hanem a blogomon keresztül kicsit engem, az alkotót is megismerjen.

Azonban a legfontosabb feladata ennek a weblapnak az, hogy vevőket szállítson a webáruházamba. Sokat gondolkodtam, hogy ebbe a weblapba integráljam-e a webáruházat, avagy sem. Legyen inkább egy külön aldomain-en, esetleg domain-en? Végül úgy döntöttem, hogy külön aloldalra fog kerülni, amire aztán egy domaint fogok irányítani. Miért döntöttem így? Az egyik a biztonság. A WordPress-nek sajnos, megvan az a sajátossága (hasonlóan a többi CMS-hez), hogy sok-sok bővítmény esetén hajlamos a lassú betöltésre, valamint, ha olyan plugint sikerül telepítenem, ami a későbbiekben veszélyezteti a weboldal zavartalan működését (pl. feltörik), akkor bizony, a látogató sem a portfólió weblapom, sem a webáruházam nem fogja elérni. Kicsit a szárítógép és mosógép kombóhoz tudnám hasonlítani. Ha olyan mosógépet veszek, ami kettő az egyben és ne adj ég elromlik, akkor bizony se mosni, se szárítani nem tudok. Miközben, ha lenne külön mosógépem és szárítógépem és az egyik meghibásodna, attól még a másikat zavartalanul használhatnám.

Miért írtam ezt le? Mert ma ezzel a portfólió oldallal foglalkoztam. Beállítottam egy WordPress plugint, ami a SEO-ért, azaz a keresőoptimalizálásért felel. Ezzel párhuzamosan a Google Webmaster Tools-ban is felvettem a weboldalt, beküldtem a webhelytérképet, stb. Nem akarlak szakszavakkal untatni. A lényeg: azért kell ezeket a beállításokat elvégezni, hogy minél előbb megtalálja a kereső a weblapomat a releváns kulcsszavakra. Ha megtalálja a látogató a weblapomat pl. a pólótervezés, egyedi pólóra, akkor esélyes, hogy ellátogat a webáruházamra is, ugyanis a bejegyzés alatt ott lesznek a pólótermékeimre mutató linkek, grafikák, stb.

A jó az, hogy ezeket a feladatokat, majd a webáruházban is el kell végeznem. Ott azonban már sokkal egyszerűbb lesz.

Ez a bejegyzés sem maradhat el TéJé grafika nélkül. Apukámnak terveztem egy pólógrafikát.  Holnap meg is rendlem neki. Szerintem, nagyon fog neki tetszeni! 🙂 Neked tetszik?