Amikor leülök megírni egy-egy blogbejegyzést, akkor az elején mindig félek, hogy nem lesz elég tartalmas, érdekes. Nos, a Balatonnal kapcsolatban nem érzem ezt, hiszen a kedvenc magyar tájegységem. Most már több éve nincs olyan nyár, hogy egy-egy hetet ne töltenék a Balatonnál.

Én még az úttörőtáboros korszakban nőttem fel, amikor is nem volt olyan nyár, hogy ne táboroztunk volna 2-3 hetet a Balcsinál. Így emlékem rengeteg van. A táborok, a barátok, az új barátságok, a fürdőzések, a gyaloglás Pálkövéről Révfülöpre, a hajózás Badacsony és Fonyód között a katamaránon, a kirándulásokra csomagolt hideg kaja, ami általában medvesajt, vaj, vagdalthúsos konzerv volt, amit sosem tudtunk normálisan kinyitni, stb.

Balatoni retró, katamarán

Katamarán

forrás: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Badacsony_and_Siófok,_catamaran_motorboats_in_Siófok_port.jpg

Amikor a Balatonnál vagyok és este hallgatom a hangokat, érzem az illatokat, óhatatlan eszembe jutnak a pálkövei úttörőtábor éjszakái. Az emeletes ágyon fekve hallgattam a szobatársak suttogását, a távolban robogó vonatfüttyöt. Óriási élmény volt, imádtam minden percét.

Talán ezeknek az élményeknek köszönhetően vissza-visszatérő téma a grafikáimon a Balaton. Hála az Internetnek rengeteg retrós balatoni képet, plakátot, hirdetést találok, amelyekből inspirációt nyerhetek. Emelem kalapom az akkor alkotó grafikusok előtt, akik kreatívan örökítették meg az utókornak pl. a halpudingot. 🙂

 

forrás: http://retronom.hu

Persze, némelyik grafika megmosolyogtató, de nekem mindegyik a kedvencem. Kellemes emlékeket idéznek a balatoni ajándéktárgyak: képeslapok, tányérok, poharak, bögrék, kulcstartók, hűtőmágnes, pólók, stb. Amikor meglátom ezeket a képeket, akkor rám törnek a kellemes emlékek.

A sok élménynek köszönhetően sikerült a lenti balatoni retrós hangulatot elkapnom. Szerezd meg a balatoni retró plakátot a képgaléri alatt található gombra kattintva!

A retró feeling balatoni képet már faliképként megvásárolhatod a webáruházban!