Divi

Divi

Mi az a DIVI WordPress sablon?

A DIVI egy prémium WordPress sablon, amelyet az Elegant Themes fejlesztett ki. A sablon rendkívül sokoldalú és könnyen testre szabható, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy egyszerűen létrehozzanak egyedi, lenyűgöző és professzionális kinézetű weboldalakat. A DIVI fő ereje az, hogy nem igényel kódolást – így akár kezdő felhasználók is sikeresen alkalmazhatják, miközben a fejlesztők is ki tudják hozni belőle a legtöbbet a haladó funkciókkal.

Főbb jellemzők és előnyök

 1. Vizuális drag-and-drop építő: a DIVI szolgáltatja a saját, könnyen használható drag-and-drop építőjét, amely lehetővé teszi, hogy egyszerűen húzz és engedd el a tartalmakat a weboldalon. Ezzel az eszközzel valós időben láthatod a változtatásokat, így könnyen testre szabhatsz bármilyen elemet anélkül, hogy külön CSS kódokat kellene írnod.
 2. Előre elkészített sablonok: a DIVI egy sor gyönyörű előre elkészített sablonnal rendelkezik, amelyek segítségével gyorsan elindíthatod a weboldaladat. Ezek a sablonok különböző iparágakra és célra vannak optimalizálva, így könnyen kiválaszthatod az igényeidnek legmegfelelőbbet.
 3. Reszponzív dizájn: az emberek egyre nagyobb része mobil eszközökről böngészi az internetet. A DIVI sablon reszponzív dizájnt kínál, ami azt jelenti, hogy weboldalad minden eszközön – legyen az asztali számítógép, tablet vagy okostelefon – tökéletesen megjelenik és funkcionál.
 4. Megosztott elemek és beállítások: a DIVI lehetővé teszi, hogy elmenthesd és újrahasznosítsd az elkészített elemeket és beállításokat. Ez rendkívül időtakarékos, különösen, ha több oldalt hozol létre azonos elemekkel.
 5. Robosztus bővítmények és integrációk: a DIVI számos bővítménnyel és integrációval kompatibilis, ami további funkcionalitást és lehetőségeket nyújt a weboldaladhoz.

Hogyan kezdjünk el a DIVI sablonnal?

 1. Vásárlás és telepítés: a DIVI sablont megvásárolhatod az Elegant Themes weboldaláról, majd letöltheted a WordPress admin felületéről. A telepítést és aktiválást követően már indulhat is a kreatív munka!
 2. Sablon beállítások testreszabása: lépj az admin felületen az „Divi > Téma beállítások” menüpont alá, ahol testre szabhatod az alapvető sablonbeállításokat, például a színsémákat, betűtípusokat, elrendezést stb.
 3. Oldal készítése: válaszd ki az előre elkészített sablonok közül azt, amelyik a célodnak leginkább megfelel, majd használd a Vizuális drag-and-drop építőt a tartalmak elhelyezéséhez, szerkesztéséhez és testre szabásához.
 4. Elemek és modulok hozzáadása: a vizuális drag-and-drop építő tartalmaz egy sor különböző modult, amelyeket a weboldaladra helyezhetsz. Például szövegelemek, képek, gombok, űrlapok, videók és még sok más.
 5. Elmentés és közzététel: Ne felejtsd el elmenteni a munkádat rendszeresen, és miután elégedett vagy az eredménnyel, tedd közzé a weboldaladat, hogy mások is láthassák az általad alkotott csodát!

A DIVI egy valóban hatékony és könnyen használható WordPress sablon, amely lehetővé teszi, hogy egyedi és lenyűgöző weboldalakat hozz létre, anélkül, hogy kódolni kéne. Használd kreativitásodat és hozd létre az álmaid weboldalát a DIVI segítségével!

WordPress weboldalak optimalizálása

WordPress weboldalak optimalizálása

WordPress weboldalak optimalizálása: 10 tipp a gyorsabb és sikeresebb oldalakért

A weboldalak optimalizálása az online jelenlét sikerének elengedhetetlen lépése. Az emberek egyre türelmetlenebbek, és egy lassú vagy rosszul optimalizált WordPress weboldal könnyen elriaszthatja a látogatókat. Azonban jó hír, hogy a WordPress rendelkezik olyan eszközökkel és beállításokkal, amelyekkel maximalizálhatjuk weboldalunk teljesítményét. Ebben a bejegyzésben tíz tippet osztok meg veletek a WordPress weboldalak optimalizálására vonatkozóan, amelyek segítenek gyorsabb és sikeresebb oldalakat kialakítani.

 1. Válassz gyors és megbízható tárhelyszolgáltatót:

A weboldalad sebessége és hozzáférhetősége jelentősen függ a választott tárhelyszolgáltatótól. Válassz olyan szolgáltatót, amely gyors és stabil szerverekkel rendelkezik, valamint megfelelő sávszélességet és adatbázis-kapcsolatokat biztosít. Ne sajnáld a minőségi tárhelyért fizetni, mert hosszú távon megtérülhet.

 1. Minimalizáld a használt bővítményeket:

A bővítmények segítségével bővítheted a WordPress funkcióit, de a túl sok bővítmény telepítése lassíthatja az oldaladat. Csak olyan bővítményeket használj, amelyek valóban szükségesek. Ellenőrizd, hogy vannak-e azonos vagy hasonló funkcionalitást nyújtó bővítményeid, és ha igen, válaszd ki közülük a leghatékonyabbat.

 1. Frissítsd a WordPress verziót és a bővítményeket:

A WordPress rendszeres frissítéseivel biztosítani tudod a weboldalad biztonságát és teljesítményét. Ugyanez vonatkozik a használt bővítményekre is. Győződj meg róla, hogy mindig a legfrissebb verziókat használod.

 1. Használj gyorsítótárazást (caching) technológiát:

A gyorsítótár segít csökkenteni a kiszolgáló terhelését és gyorsítja az oldalbetöltést. Telepíts olyan caching bővítményt, mint például a WP Super Cache vagy a W3 Total Cache, és állítsd be megfelelően.

 1. Optimalizáld a képeket:

A túl nagy méretű képek lassíthatják az oldalbetöltést. Képeidet optimalizáld a megjelenített méretre, és használj tömörítést, hogy csökkentsd a fájlméreteket. Számos bővítmény áll rendelkezésedre az automatikus képoptimalizáláshoz.

 1. Használj CDN-t (Content Delivery Network):

A CDN lehetővé teszi, hogy a weboldal tartalmai több kiszolgálóról kerüljenek letöltésre, amely javítja az oldal sebességét és teljesítményét világszerte. Számos ingyenes és fizetős CDN szolgáltató létezik, amelyekkel könnyen integrálhatod weboldalad.

 1. Tisztítsd meg az adatbázist:

Az adatbázisod idővel felduzzadhat a felesleges adatoktól, ami lassíthatja az oldalbetöltést. Használj olyan bővítményt, mint az WP-Optimize vagy a WP-Sweep, hogy megtisztítsd az adatbázist és optimalizáld az oldal sebességét.

 1. Ellenőrizd a témád kódját:

Ha egy rosszul megírt téma kódja túlzottan bonyolult vagy nem megfelelően optimalizált, az negatívan befolyásolhatja az oldal sebességét. Válassz könnyűsúlyú és jól optimalizált témát, vagy végezz ellenőrzést és finomhangolást a jelenlegi témád esetén.

 1. Engedélyezd a Gzip tömörítést:

A Gzip tömörítés lehetővé teszi, hogy az oldalad adatai kisebb méretűvé váljanak, mielőtt azokat a látogatók böngészőihez küldenéd. Ez csökkenti az adatforgalmat és gyorsítja az oldalbetöltést.

 1. Teszteld az oldal sebességét:

Végül, rendszeresen teszteld az oldal sebességét a Google PageSpeed Insights, a GTmetrix vagy más hasonló eszközök segítségével. Az ilyen tesztek eredményeit figyelembe véve optimalizálhatod az oldaladat további javítások érdekében.

Az optimális sebességű és sikerrel működő WordPress weboldal létrehozása több összetevő összehangolt munkáját igényli. A helyes tárhelyszolgáltató kiválasztása, az adatbázis tisztítása, a képek optimalizálása, a bővítmények megfelelő használata mind olyan intézkedések, amelyek segítenek maximalizálni weboldalad hatékonyságát és eredményességét. Az optimalizálásra fordított idő és energia megtérülése pedig abban nyilvánul meg, hogy látogatóid elégedettebbek lesznek és jobb felhasználói élményt kapnak weboldaladon.

Fotó: Pixabay: https://www.pexels.com/hu-hu/foto/internet-technologia-szamitogep-kijelzo-270360/

Az aktuális webdesign trendek 2023-ban

Az aktuális webdesign trendek 2023-ban

Az online világ folyamatosan változik és fejlődik. Éppen ezért elengedhetetlennek tartom lépést tartani az aktuális webdesign trendekkel. Az idei évben is rengeteg izgalmas trend jelenik meg és számunkra, kisvállalkozók számára, nagy kihívást jelenthet lépést tartanunk. Könnyű lemaradni az új trendekről, ami hátráltathatja a vállalkozást. Magam is átéreztem, hogy a webdesign terén folyamatosan megjelennek újabb és újabb trendek, melyek hatással vannak a felhasználói élményre, a konverziókra és az online jelenlétre. Sok kisvállalkozó tulajdonos azonban nem mindig veszi észre ezeket a változásokat és hajlamosak lemaradni az aktuális trendekről. Ez pedig komoly hátrányokkal járhat: hátráltathatja a vállalkozás növekedését és sikerét.

Miközben a versenytársak folyamatosan frissítik, fejlesztik weboldalaikat az új trendeknek megfelelően, azok a vállalkozások, amelyek nem tartanak lépést, könnyen elavultnak tűnhetnek a látogatók szemében. Ezáltal csökkenhet az oldalra látogatók száma, a felhasználók elégedetlensége növekedhet, végül pedig a konverziós arányok is visszaeshetnek.

Az új webdesign trendekkel való lépéstartás elengedhetetlen a sikeres online jelenlét érdekében. Az alábbiakban nézzünk pár webdesign trendet, ami a 2023-as évet jellemzi:

 1. Színes minimalizmus: az egyszerűség és a minimalizmus színes elemekkel kombinálva – merész és élénk színek letisztult designokkal.
 2. Mozgás és animációk: görgetési animációk, mikrointerakciók és mozgó elemek a weboldalak érdekesebbé és élvezetesebbé tétele érdekében.
 3. Holografikus és 3D hatások: a 3D és holografikus effektek fokozzák a látogatók érdeklődését és teszik az oldalakat emlékezetessé.
 4. Sötét mód: Az energiatakarékos és szemkímélő sötét hátterű felületek kiemelik az információkat és tisztább megjelenést eredményeznek.
 5. AR (Augmented Reality) és VR (Virtual Reality) integráció: az AR és VR technológia online vásárlási élményekben és interaktív megoldásokban jelennek meg.
 6. Illusztrációk és képesített tartalom: egyedi illusztrációk és képesített tartalom segít kiemelkedni és emlékezetessé tenni az oldalakat.
 7. Adatvezérelt design: Az adatokra alapozott webdesign stratégiák személyre szabott és hatékony élményt nyújtanak a látogatóknak.

1.) A színes minimalizmus olyan tervezési stílus, amely kombinálja a minimalizmus egyszerűségét és letisztultságát a színek és színhasználat kreatív játékával. Ez a stílus egyfajta egyensúlyt teremt a visszafogottság és a színvonalas vizualitás között.

A hagyományos minimalizmusra jellemző a kevesebb, de céltudatosan megválasztott elemek használata, a tiszta vonalak, a fehér háttér és a minimális de hatásos színek alkalmazása. Azonban a színes minimalizmusban az egyik fő vonás, hogy a színek szerepet játszanak a stílusban, és nem korlátozódnak a hagyományos minimalista színpalettákra.

A színes minimalizmus jellemzői:

 1. Színhasználat: A színes minimalizmusban a tervezők nem félnek használni élénk, gazdag vagy merész színeket. Ezek a színek lehetnek harmonikusak és jól összehangoltak, vagy éppen kontrasztosan kerülhetnek egymás mellé, ami izgalmas és vonzó megjelenést eredményez.
 2. Egyszerű formák: A színes minimalizmusban továbbra is megtartják a minimalista tervezés alapelveit, például az egyszerű formákat, sík dizájnt és tiszta vonalakat. Az elemek nem túlzsúfoltak vagy túlbonyolítottak.
 3. Negatív tér kihasználása: Az üres területek vagy negatív tér kihasználása továbbra is fontos része a színes minimalizmusnak. Az üres területek segíthetnek a színek megkülönböztetésében és a látvány kiegyensúlyozásában.
 4. Funkcionalitás: A színes minimalizmusban a színek nem csak a látvány miatt vannak jelen, hanem funkcionális szempontból is fontosak. Például egy szín megkülönböztetheti a különböző funkciókat, vagy segíthet a navigációban és az információk érthetőségében.

A színes minimalizmus egy modern és kreatív megközelítést jelent a minimalista tervezésben, és lehetőséget nyújt a tervezőknek arra, hogy kiemelkedő és egyedi megjelenést adjanak a weboldalaknak, alkalmazásoknak vagy más digitális projekteknek. Ez a stílus tetszetős és felhasználóbarát élményt eredményezhet, miközben megőrzi a minimalista dizájn egyszerűségét és hatékonyságát.

2.) A mozgás és animáció a digitális tervezés és webfejlesztés területén olyan vizuális elemekre utal, amelyek megfelelően kialakítva életre keltik a weboldalakat, alkalmazásokat vagy más digitális tartalmakat. Ezek az animációk és mozgások lehetnek egyszerű, finom hatásoktól kezdve, például mikrointerakciók, egészen bonyolult, látványos animációkig.

A mozgás és animációk alkalmazása a digitális tervezésben számos előnnyel jár:

 1. Felhasználói élmény javítása: Az animációk és mozgások felhasználóbarát és interaktív élményt teremtenek a látogatók számára. Ezek a hatások segítenek kihangsúlyozni a fontos információkat, irányítani a felhasználók figyelmét és könnyen érthetővé tenni a weboldal vagy alkalmazás működését.
 2. Vonzó megjelenés: Az animációk és mozgások vizuális vonzerőt adnak a digitális tartalmaknak, így élvezetesebbé és emlékezetesebbé teszik a felhasználói élményt. Ezek az élénk és kreatív hatások vonzóbbá tehetik az adott weboldalt vagy alkalmazást.
 3. Felhasználói útmutatás: Az animációk segíthetnek az útmutatásban és az irányításban a felhasználóknak, különösen az új látogatók vagy regisztrált felhasználók számára. Például animációk segítségével lehet mutatni, hogyan lehet egy űrlapot kitölteni, vagy hogyan navigálhatnak az adott oldalon.
 4. Branding és arculat: A kreatív és egyedi animációk segítenek erősíteni a vállalkozás arculatát és brandjét. Az adott vállalkozás stílusához illő animációk egyedi és megkülönböztető megjelenést adnak a weboldalnak vagy alkalmazásnak.

A mozgás és animációk megfelelő és mértékletes használata a webdesignban és digitális tervezésben elősegítheti a látogatók elköteleződését, az oldalon való hosszabb tartózkodást és a konverziók növelését. Fontos azonban, hogy ne túlterheljük ezekkel az elemekkel az oldalt, és mindig figyelembe vegyük a felhasználói élményt és a weboldal teljesítményét.

3.) A holografikus és 3D hatások olyan vizuális effektek, amelyek a digitális tervezésben és kreatív projektekben használhatók. Ezek a hatások különleges és érdekes megjelenést adnak a vizuális elemeknek, amelyek úgy tűnnek, mintha a képernyőből kiemelkednek vagy térbeli mélységet mutatnak.

 1. Holografikus hatások: A holografikus hatások olyan vizuális effektek, amelyeket gyakran a fényvisszaverődés és az optikai illúziók segítségével hoznak létre. Ezáltal az objektum úgy tűnik, mintha háromdimenziós lenne, és különleges fényjátékot mutat. Ezek az effektek leginkább hologrammokra emlékeztetnek, és az adott elem úgy tűnik, mintha lebegne a háttéren vagy egyéb felületen.
 2. 3D hatások: A 3D hatások olyan vizuális megjelenítési technikák, amelyek háromdimenziós mélységet és perspektívát adnak a képeknek vagy grafikáknak. Ezek az effektek a képeknek térbeli dimenziót kölcsönöznek, és azt sugallják, mintha az adott elem a képernyőből kiemelkedne vagy belenyúlna a mélységbe. A 3D hatások gyakran valósághűbb és élethűbb megjelenést adnak a digitális tartalmaknak.

Mind a holografikus, mind a 3D hatások kreatív és látványos megjelenést biztosítanak a digitális tervezésben, weboldalakon, alkalmazásokban és média tartalmakban. Ezek az effektek lehetővé teszik a tervezők számára, hogy egyedi és lenyűgöző vizuális élményeket hozzanak létre, amelyek elvarázsolják a felhasználókat és kiemelik az adott tartalmat a versenytársak közül. Az ilyen hatások használata különösen alkalmas lehet a termékek bemutatására, prezentációkban, marketing anyagokban és egyéb kreatív projektekben.

4.) A sötét mód (angolul: Dark Mode) egy olyan funkció, amely lehetővé teszi egy weboldal, alkalmazás vagy operációs rendszer felhasználói felületének és háttérszíneinek sötétebb megjelenítését. Az alapötlet az, hogy a hagyományos világos háttér helyett sötétebb témát alkalmazzon, ami általában fekete vagy sötét színekkel kombinálva.

A sötét mód népszerűsége az elmúlt években jelentősen megnőtt, és számos platform, alkalmazás és weboldal támogatja ezt a funkciót. Ennek oka többek között az alábbiakban rejlik:

 1. Szemkímélő: A Sötét mód használata csökkentheti a szemfáradtságot és a kék fény káros hatásait, különösen sötét környezetben vagy éjszakai használatkor. Ezáltal kellemesebb és könnyebben olvasható lehet az adott tartalom.
 2. Energiatakarékosság: A Sötét mód használata különösen előnyös okostelefonok és egyéb kijelzők esetén, mivel fekete vagy sötét háttérrel kevesebb energiát fogyaszt a kijelző. Ez növelheti az eszköz akkumulátorának élettartamát és energiatakarékosságot eredményezhet.
 3. Stílusos megjelenés: A sötét színek és a kontrasztos megjelenítés sokak számára vonzóvá vált a modern és stílusos megjelenés miatt. A Sötét mód gyakran elegáns és trendi megjelenést kölcsönöz az alkalmazásoknak és weboldalaknak.

Sötét mód alkalmazása ma már nemcsak a szoftvereknél jellemző, hanem egyre több weboldalon és alkalmazásban is elérhetővé válik a felhasználók részére. A felhasználók többsége számára előnyös lehetőséget nyújt, mivel az olvasást és böngészést kellemesebbé és kényelmesebbé teheti, különösen gyenge fényviszonyok között.

5.) Az AR (Augmented Reality) és VR (Virtual Reality) integráció olyan technológiákat jelent, amelyek a valóság kiterjesztéséhez és a virtuális valóság megteremtéséhez kapcsolódnak a digitális térben. Ezek a technológiák forradalmasítják a felhasználói élményt, és lehetővé teszik az interaktív és élethű élmények létrehozását különböző online platformokon, például weboldalakon, alkalmazásokban és digitális tartalmakban.

 1. AR (Augmented Reality – Kiterjesztett valóság): Az AR a valóság kiterjesztését teszi lehetővé, ahol a valós világ környezetéhez digitális objektumokat és információkat illesztenek hozzá. Ez az integráció lehetővé teszi, hogy a felhasználók valós környezetükben tapasztalják meg a virtuális elemeket, például a mobiltelefon vagy tablet kameráján keresztül. Ezzel a technológiával olyan élményeket lehet teremteni, ahol a digitális objektumok interakcióba lépnek a valós környezettel, például termékek kipróbálása az otthonban, virtuális jelzőtáblák vagy oktató anyagok megjelenítése.
 2. VR (Virtual Reality – Virtuális valóság): A VR technológia létrehozza a teljesen virtuális környezetet, amely elkülönül a valós világtól. Ezáltal a felhasználók egy teljesen új, digitálisan generált világban érzik magukat, ami lehetővé teszi az interaktív és élethű élményeket. A VR technológiával a felhasználók teljes mértékben belemerülhetnek a virtuális környezetbe, például 360 fokos videók vagy játékok által.

Az AR és VR integrációk egyre elterjedtebbé válnak a webes alkalmazásokban, online vásárlás élményében, oktatásban, média- és szórakoztató tartalmakban. Ezek a technológiák lehetővé teszik a kreativitást és az innovációt az online térben, és új dimenziókat nyitnak meg a felhasználók számára a digitális élmények terén. Az AR és VR integrációval a cégek és weboldalak tulajdonosok élethű és interaktív élményeket nyújthatnak a felhasználóknak, ami elősegíti a jobb elköteleződést és emlékezetessé teszi a weboldalakat vagy alkalmazásokat.

6.) Az illusztrációk és képesített tartalom olyan elemekre utalnak, amelyeket a webdesignban és a tartalomkészítésben használnak. Ezek a vizuális elemek hozzájárulnak a weboldalak és online tartalmak vonzerejéhez, érthetőségéhez és az üzenet hatásosságához.

 1. Illusztrációk: Az illusztrációk képek, rajzok vagy grafikák, amelyek kézzel vagy digitális eszközökkel készülnek. Az illusztrációk használata sokoldalú, mivel lehetővé teszi a tervezők számára, hogy egyedi és egyedi stílusú képeket hozzanak létre, amelyek segítenek kiemelkedni a tömegből. Az illusztrációk kreatív és személyre szabott megoldást kínálhatnak az egyedi tartalmak létrehozásához, emellett segíthetnek bonyolultabb koncepciók vagy üzenetek megértésében is.
 2. Képesített tartalom: A képesített tartalom olyan szöveges tartalmakat jelent, amelyekhez illusztrációk, képek vagy grafikák kapcsolódnak, hogy segítsenek a tartalom könnyebb megértésében vagy feldolgozásában. Ezek a vizuális elemek segítenek a szöveges tartalom kiegészítésében és hangsúlyozásában. A képekkel vagy grafikákkal illusztrált tartalmak vizuálisan vonzóbbá és emlékezetesebbé tehetik a weboldalt vagy a cikket, ezáltal javítva a felhasználói élményt és növelve az információ feldolgozásának hatékonyságát.

Az illusztrációk és képesített tartalom használata segít egyedi és vonzó megjelenést nyújtani a weboldalaknak és tartalmaknak, ami fontos szerepet játszik a felhasználók elköteleződésében és a weboldalak hatékonyságában. A kreatív és informatív vizuális elemek alkalmazása lehetőséget nyújt a vállalkozásoknak és weboldalak tulajdonosoknak, hogy kiemelkedjenek a versenytársak közül és hatékonyan közvetítsék az üzenetüket a látogatók felé.

7.) Az adatvezérelt design egy olyan tervezési megközelítés, amely az adatokat és felhasználói információkat helyezi a tervezés középpontjába. Ennek a módszernek az alapja az, hogy az adatok elemzése és értelmezése alapján hozunk döntéseket és alkotunk megoldásokat a tervezési folyamat során.

Az adatvezérelt design lényege, hogy ne pusztán a tervezők intuícióira, érzéseire vagy szubjektív véleményére támaszkodjon a weboldal, alkalmazás vagy termék tervezése, hanem a felhasználói viselkedésre és igényekre alapozott, mérhető és kimutatható adatokra épüljön.

Ez azt jelenti, hogy a tervezők és fejlesztők a felhasználói adatok elemzésével határozzák meg a weboldal vagy alkalmazás designjának és funkcionalitásának irányát. Az adatvezérelt design segít azonosítani, hogy a felhasználók milyen módon használják a terméket, milyen gondokkal találkoznak, és mely területeken lehet javítani az élményt.

Egy adatvezérelt tervezési folyamat magában foglalja a felhasználói kutatást, a felhasználói teszteket, a felhasználói élmény elemzését és más adatok gyűjtését. Az adatok alapján az elemzők és tervezők készítenek informált döntéseket, amelyek célja a felhasználói elégedettség és a konverziók növelése. Az adatvezérelt design segíti a tervezőket abban, hogy olyan termékeket és szolgáltatásokat hozzanak létre, amelyek valóban megfelelnek a felhasználók igényeinek és szükségleteinek.

Az aktuális webdesign trendekkel való lépéstartás nem csak a nagyobb vállalkozások előnye, hanem nekünk, kisvállalkozóknak is fontos stratégia lehet a versenyképesség, valamint a sikeres online jelenlét érdekében. Az új trendek alkalmazásával weboldalaink modernnek,  vonzónak tűnnek majd, ami pozitív hatással lehet az ügyfélszerzésre, elköteleződésre.

Bízom benne, hogy ez a blogbejegyzés segített megismerni az aktuális webdesign trendeket és rávilágított arra, hogy milyen fontos azok helyes alkalmazása. Az új trendek nyitottak az innovatív és kreatív megoldásokra, így bátran tegyünk kísérleteket a weboldalunk fejlesztése során, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak!

Köszönöm, hogy elolvastad ezt a bejegyzést, és sok sikert kívánok weboldalad fejlesztéséhez és a trendek követéséhez! Ha bármilyen kérdésed vagy gondolatod van a témával kapcsolatban, ne habozz megosztani.

Fotó:
fauxels: https://www.pexels.com/hu-hu/foto/eszkoz-jovo-szorakozas-viselet-3183164

Miért fontos a WordPress weblapok karbantartása?

Miért fontos a WordPress weblapok karbantartása?

A WordPress a világ egyik legnépszerűbb tartalomkezelő rendszere, amelyet több millió weboldal tulajdonosa használ szerte a világon. Azonban sokan azt gondolják, hogy miután felállították a WordPress oldalukat, nem kell többé foglalkozniuk vele. Ez a megközelítés azonban súlyos következményekkel járhat. Ebben a blogbejegyzésben megvizsgáljuk, miért olyan fontos a WordPress weblapok rendszeres karbantartása, és milyen előnyökkel járhat ez a folyamat.

 1. Biztonság: a WordPress rendszeresen kiad frissítéseket, amelyek javítják a biztonsági réseket és sebezhetőségeket. Az elavult vagy nem frissített webhelyek könnyű célponttá válnak a hackerek számára, akik kihasználhatják ezeket a sebezhetőségeket. Rendszeres karbantartással és frissítések telepítésével minimalizálhatjuk a kockázatot, és megerősíthetjük webhelyünk biztonságát.
 2. Teljesítmény: az idővel a WordPress oldalak túlterhelődhetnek és lelassulhatnak. Ez azért van, mert a webhelyekhez hozzáadunk új tartalmakat, bővítéseket és bővítményeket. A rendszeres karbantartás során lehetőségünk van az oldal optimalizálására, a felesleges adatok és fájlok eltávolítására, valamint a gyorsabb betöltés érdekében a cache tisztítására. Ez növeli a webhely teljesítményét, javítja a felhasználói élményt és csökkenti a lehetséges kilépési arányt.
 3. Funkcionalitás: a WordPress rendszeres frissítéseket és új verziókat ad ki, amelyek új funkciókat és fejlesztéseket tartalmaznak. Ha elmulasztjuk ezeket az frissítéseket, lemaradhatunk az új lehetőségekről és a webhelyünk fejlődéséről. A karbantartás során ellenőrizhetjük a bővítmények és sablonok frissítéseit is, hogy biztosítsuk a kompatibilitást a legújabb WordPress verziókkal. Így a webhelyünk mindig naprakész és funkcionálisan kifogástalan marad.
 4. Mentés és helyreállítás: bármikor előfordulhat, hogy a webhelyünkön technikai hiba, adatvesztés vagy bármilyen probléma lép fel. A rendszeres karbantartás során fontos, hogy rendszeresen készítsünk biztonsági mentéseket, hogy visszaállíthassuk a webhelyet, ha szükséges. A mentések lehetővé teszik, hogy az adatok és a tartalom ne vesszenek kárba, és gyorsan helyreállítsuk a webhely működését.
 5. SEO optimalizáció: a keresőoptimalizálás (SEO) elengedhetetlen a weboldalak online jelenlétének növeléséhez. A WordPress karbantartása magában foglalhatja a metaadatok, a kulcsszavak és a címkefelhasználás ellenőrzését, a webhely sebességének optimalizálását és a hibák javítását. Ez segít a weboldal jobb rangsorolásában a keresőmotorokban, és növeli a webhely organikus forgalmát.

A WordPress weblapok karbantartása alapvető fontosságú ahhoz, hogy biztonságosak legyenek, jó teljesítményt nyújtsanak, és friss és hatékony funkciókkal rendelkezzenek. Rendszeres frissítések, optimalizáció és biztonsági mentések segítségével gondoskodhatunk webhelyünk biztonságáról, működéséről és növekedéséről. Ne hanyagoljuk el a karbantartást, és gondoskodjunk arról, hogy webhelyünk mindig a lehető legjobb állapotban legyen.

Ha még nem gondoskodtál WordPress weblapod rendszeres karbantartásáról, vedd fel velem a kapcsolatot!

Minőségi weblap készítés kis és középvállalkozások számára

Minőségi weblap készítés kis és középvállalkozások számára

Az online jelenlét ma már elengedhetetlen része minden vállalkozásnak, legyen az kis vagy középvállalkozás. A weblapok készítése során számos tényezőt kell figyelembe venni annak érdekében, hogy az ügyfelek vonzó és hatékony online platformot kapjanak. Mint egyszemélyes vállalkozó, személyre szabott és professzionális megoldásokat nyújtok ügyfeleimnek, kiemelt hangsúlyt fektetve a WordPress CMS és a DIVI prémium WordPress sablon kombinációjára. Ebben a blogposztban részletezem, hogyan készítem el ügyfeleim számára a minőségi weblapokat.

 1. Kreatív tervezés: az első lépés a weblap elkészítésében a tervezés. Minden ügyféllel szorosan együttműködve megismerem az igényeiket, a vállalkozásuk jellemzőit és céljait. Ezen információk alapján kreatív és egyedi tervezeteket hozok létre, amelyek tükrözik ügyfeleim márkaidentitását és megfelelnek az online jelenlétük célkitűzéseinek.
 2. WordPress és DIVI prémium sablon: a WordPresset választom weblapok fejlesztésére, mivel ez egy rugalmas és könnyen kezelhető tartalomkezelő rendszer. A DIVI prémium WordPress sablon pedig segítségével gyorsan és hatékonyan építhetek fel egyedi és funkcionális weblapokat. A DIVI sablon rengeteg előre elkészített modullal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik az egyedi elrendezések létrehozását és a weblapok testreszabását.
 3. Reszponzív design: az online látogatók egyre nagyobb része mobil eszközökről böngészi a weblapokat, ezért kiemelt fontosságú a reszponzív design alkalmazása. A DIVI sablon lehetővé teszi, hogy könnyedén készítsek olyan weblapokat, amelyek szépen és optimálisan jelennek meg minden készüléken, beleértve az asztali számítógépeket, táblagépeket és okostelefonokat is.
 4. Tartalomkezelés és testreszabás: az ügyfelek számára nagy jelentőséggel bír a tartalom egyszerű kezelése és a weblap testreszabhatósága. A WordPress CMS és a DIVI sablon együttműködése lehetővé teszi a könnyű tartalomfrissítéseket, új oldalak és blogbejegyzések hozzáadását, valamint az egyedi testreszabási lehetőségeket. Ezzel ügyfeleim könnyen karbantarthatják és frissíthetik saját weblapjukat anélkül, hogy mélyebb technikai ismeretekre lenne szükségük.
 5. Keresőoptimalizálás (SEO): a weblapok elkészítése során nagy figyelmet fordítok a keresőoptimalizálásra is. Az alapvető SEO-beállítások mellett segítek ügyfeleimnek hatékony kulcsszókutatást végezni és optimalizálni az oldalak tartalmát. Ez növeli a weblapok esélyeit a keresőmotorokban való jobb rangsorolásra és több organikus forgalom generálására.
 6. Tesztelés és támogatás: miután elkészült a weblap, gondoskodok arról, hogy alaposan teszteljem annak funkcionalitását és megjelenését. Ügyfeleim részletes visszajelzése alapján finomhangolom a weblapot, hogy teljes mértékben megfeleljen az igényeiknek. Emellett nyújtok folyamatos támogatást és karbantartást, hogy ügyfeleim biztosak lehessenek a weblapjuk hibamentes működésében.

Mint egyszemélyes vállalkozó, kiemelt figyelmet fordítok ügyfeleim igényeire és célkitűzéseire a weblapok elkészítése során. A WordPress CMS és a DIVI prémium WordPress sablon kombinációja lehetővé teszi számomra a minőségi, kreatív és funkcionális weblapok létrehozását. A reszponzív design, a könnyű tartalomkezelés, a keresőoptimalizálás és a folyamatos támogatás mind hozzájárulnak ahhoz, hogy ügyfeleim vonzó és hatékony online jelenléttel rendelkezzenek.

 

Ilyen lépésekből áll egy kávézós weboldal kezdőlapjának, logójának a tervezése

Ilyen lépésekből áll egy kávézós weboldal kezdőlapjának, logójának a tervezése

Egy szakember tudása csak úgy lehet naprakész, ha folyamatosan képzi magát. Én legalábbis ezt az elvet vallom és ennek megfelelően mindig szánok idő a gyakorlásra, tanulásra. Így történt ez a két ünnep között is. Éppen – a karácsonyi vacsora után és az újévi lencsesaláta között – egy remek gyakorlatot találtam az egyik külföldi oktatásos weboldalon. Kapóra jött, mert pont ezt a témakört akartam gyakorolni: wireframe, reszponzív web design, moodboard készítés és logó tervezés.

Az oktatóanyag megtekintését követően, el kellett készíteni önállóan egy kávéző kezdőlapjának web design tervét, logóját, méghozzá asztali gépre, tabletre és mobil készülékre optimalizálva. A web design-on és a logón kívül ikonokat is kellett tervezni.

Remek gyakorlat volt, élveztem minden percét! Percből pedig nagyon sok volt, mert egy-egy ilyen tervezés több órát, sőt, több napot vesz igénybe, főleg akkor, ha az ember lánya alapos akar lenni. Egyébként, egy kicsit dicsekszem is, mert az elkészített projektet feltöltöttem az oktatásos oldalra, ahonnan pár nappal később egy üzenetet kaptam, hogy nagyon tetszik az elkészült munkám és érdemesnek tartanak arra, hogy saját oktatóvidót készítsek. 🙂

Ezen a projekten négy napig dolgoztam. Valószínű több napot is igénybe vett volna, ha élesben, Ügyfélnek készítem a terveket, például csak a színpalettából, moodboardból 4, vagy akár 5 terv is készült volna és éppen ünnep volt, nyugis volt minden. 🙂

Most 1 db moodboard, 1 db logó, 1 db wireframe és 1 db kezdőoldali web design készült.

A logótervezés élesben több körös szokott lenni. Ezért szoktam nagy hangsúlyt fektetni az első megbeszélésekre, mert ilyenkor nagyon sok minden meg tudok az Ügyféltől, Ügyfélről és az elképzeléseiről, és ennek köszönhetően hamar ráérzek, hogy mit is szeretne.

1. Képek összegyűjtése és optimalizálása.

2. Színpaletta kiválasztása, moodboard elkészítése.

3. Logótervek készítése és szerkesztése. Mockup-ok.

3. Wireframe, majd a web design tervezés és szerkesztés. Tulajdonképpen itt történik az igazi varázslat.

4. Weblap látványtervek elkészítése.

1. Weboldal készítés: képek összegyűjtése és optimalizálása

2. Színpaletta kiválasztása, moodboard elkészítése.

3. Logótervek készítése és szerkesztése. Mockup-ok.

Wireframe, majd a web design tervezés és szerkesztés. Tulajdonképpen itt történik az igazi varázslat.

Weblap látványtervek elkészítése.

A végeredmény szerintem gyönyörű lett! A következő lépés az lenne, hogy ezek a tervek weboldal formájában alakot öltenek.. 🙂 

Olyan egyedi grafikára, arculatra, weboldalra van szükséged, ami nem csak megfogja a látogatóid figyelmét, hanem még el is ad nekik? Ha ilyen szolgáltatásokra van szükséged, akkor minél előbb vedd fel velem a kapcsolatot! 🙂