Webáruház küldetés, avagy hogyan készült a shop-om? 4.rész

Tegnap említettem, hogy az árazást kell elővennem, ami nekem is nagy mumus. Az oktatási anyag, amiből én is tanulok, pont erről szól.

Ha kézműves vagy, szeretnél saját termékeidből megélni, akkor mindenképpen ajánlom Panyi Zsuzsi kurzusait. Abszolút gyakorlatias, nincs semmi felesleges rizsa. Mivel Ő is kézműves, ezért tutira veheted, hogy kipróbált, jól bejáratott megoldásokat tanít.

A lényeg, hogy lássam a bevételt, valamint a kiadásokat és persze a profitot. Mindent, hangsúlyozom, mindent fel kell írni, ami kiadás. A befektetett munkaórát sem szabad elfelejteni, mert sok kezdő vállalkozó, köztük én is (hiába van már több éve vállalkozásom) ezt nem számolom, vagy legalábbis elhanyagolható mértékben. Pedig az idő a legdrágább! Kiadás, bevétel, profit. Kemény meló, de a jó hír az, ha jól csinálom, a vállalkozásom többi területén is használhatom ezt az árazási stratégiát. Egészen addig, amíg rutinná nem válik. 🙂

Van egy másik forrásom, az pedig egy könyv: Dan S. Kennedy, Jason Marrs: Óriási profittartalmú ÁRAZÁSI STRATÉGIÁK vállalkozóknak. A könyvben a kedvenc részem, ahol a szerző arról ír, hogy mielőtt eladnál a vevőnek, előtte tanítsd. Ok, én mit tanítsak a leendő ügyfeleimnek? Gondolj csak bele. Egy műszaki cikket értékesítő vállalkozónak ebből a szempontból könnyű dolga van, hiszen számos videót, leírást tud készíteni arról, hogy hogyan működik a termék. Mit és hogyan kell vele csinálni, ha villog a piros led, stb.  Azt én is meg tudom mutatni, hogy hogyan dolgozom. Be tudom mutatni, hogy egy-egy figurát, hogyan öltöztetek fel (értsd: kiszínezem). Nos, ezen is érdemes lesz gondolkodnom. Még jó, hogy ezt itt leírom, így legalább nem megy feledésbe.

Ugye mennyire összetett ez a dolog? Nem elég csak termékben és azt értékesítő felületben (esetben a WordPress+DIVI) gondolkodni, hanem már azon is gondolkodni kell, hogy hogyan jönnek látogatók és hogyan lesz belőlük vásárló, méghozzá hűséges és visszatérő vásárló. A mai bejegyzésemhez egy rövid kis videót csatolok. Ez egy kis szörnyecske „felöltöztetését” mutatja be. A szörnyecske egyébként fekete színben a Fekete Péter kártya-sorozatom egyik figurája. A kártyáról is mutatok pár fotót. Felnőttek, gyerekek imádnak vele játszani(én is)! Természetesen, ezt is meg lehet majd venni a webáruházban.. 🙂

Kapcsolat

Telefon:

06 30 275 85 25

E-mail:

hello[kukac]tejegrafika.hu

Hasznos linkek

Általános Szerződési Feltételek

Adatvédelmi tájékoztató

Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-136813/2018

Közösségi média

További grafikák, képek és információk rólam az Instagram-on és a Facebook-on.

Minden jog fenntartva! Az oldalon található szövegeket és képeket szerzői jog védi! Tóth Judit EV. írásos engedélye nélkül sem részben, sem egészében nem használható fel az oldal tartalma! Minden engedély nélküli felhasználás 50.000 Ft/nap költséget von maga után!