Webáruház küldetés, avagy hogyan készült a shop-om? 3.rész

A mai napon sokat haladtam. Sikerült a Wocommerce szállítási módnál beállítanom az ingyenes módot. Jelenleg ezt egy értékhatárhoz kötöttem, de a beállításokban találtam kuponra vonatkozó lehetőségeket is. Persze, ilyenkor jönnek a további ötletek. Például, hogyan vegyem rá a vásárlót, hogy a Kosárnál még további termékeket vásároljon. Hogyan tudom kiíratni a rendszerrel, hogy még ennyit és ennyit kell vásárolnia, hogy ingyenes legyen a szállítás? Ezen még agyalok és utána fogok nézni, kérdezni. Tuti, hogy ezt is meg lehet oldani.

Megírtam az Adatkezelési szabályzatot, hiszen, ha hírleveleket akarok küldeni a látogatóknak, érdeklődőknek, vásárlóknak, akkor bizony ezt el kell készíteni. Majd átnézetem egy hozzáértő jogi személlyel is, mert fő a biztonság. Legyen minden szabályos! A NAIH számot is kérnem kell, erre egy nagyon kedves ismerősömet fogom felkérni. Vannak már cégek, akik ezeknek az ügyintézésével foglalkoznak. Szinte mindent elintéznek az ember helyett. Ezeknek a költsége nem alacsony, de gondoljunk arra, hogy egy lehetséges bírságnál biztos, hogy sokkal olcsóbb..

Rengeteg jogi kötelezettséggel jár egy webáruház – vagy írhattam volna azt is, hogy egy weblap – beindítása. Sok weblap, webáruház tulajdonos nem is tudja, vagy nem akar róla tudomást venni. Több olyan webáruházat láttam – köztük van néhány nagy név is – , ahol nincsenek meg ezek a szükséges dokumentumok. Ha adatokat kezelsz, akkor bizony kellenek ezek a dokumentumok.

Írtam a nyomdai kapcsolatomnak, hogy adjon pontos árajánlatot a papírméreteket illetően, mert addig nem tudom pontosan árazni a termékeket. Naaa, az árazás nálam a mumus, gondolom, még sok mindenkinél. Erre is van oktatási anyagom, könyvem. Utána fogok nézni ennek is. Legközelebbi blogbejegyzésemben felsorom azokat a könyveket, amelyekből tanulok. Elképzelhető, hogy más számára is hasznos lesz a lista.

Megyek még tanulni. Újra a blogolásról fogok meghallgatni pár videót. Miről írjak, hogyan írjak, stb.. Tegnap már sikerült egy jó fél órás videót végig hallgatnom. Az előadó arról beszélt, honnan meríthetek ihletet. Nekem még mindig nem tiszta teljesen a dolog, így nem is baj, hogy ebben a témában még további leckék vannak.  🙂 Holnap talán már okosabb leszek..

Folyt. köv.

Képként egy kedvenc grafikámat töltöm ide fel. Ezt is lehet majd kapni a webshop-ban.. Nézd meg milyen jól néz ki egy pólón, vagy egy egérpadon.. 🙂

Pexels képe a Pixabay -en.

Kapcsolat

Telefon:

06 30 275 85 25

E-mail:

hello[kukac]tejegrafika.hu

Hasznos linkek

Általános Szerződési Feltételek

Adatvédelmi tájékoztató

Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-136813/2018

Közösségi média

További grafikák, képek és információk rólam az Instagram-on és a Facebook-on.

Minden jog fenntartva! Az oldalon található szövegeket és képeket szerzői jog védi! Tóth Judit EV. írásos engedélye nélkül sem részben, sem egészében nem használható fel az oldal tartalma! Minden engedély nélküli felhasználás 50.000 Ft/nap költséget von maga után!