Webáruház küldetés, avagy hogyan készült a webáruházam? 9.rész

Az online vállalkozásomnak szerves része ez az oldal, amit éppen olvasol. A típusát tekintve ez a weboldal portfólió oldal. Itt főképp a grafikáimon van a hangsúly. Hogyan készülnek a grafikák, ki vagyok én, milyen értéket képviselek, stb. A blogot azért is indítottam, hogy a látogató ne csak képekkel, grafikákkal találkozzon, hanem a blogomon keresztül kicsit engem, az alkotót is megismerjen.

Azonban a legfontosabb feladata ennek a weblapnak az, hogy vevőket szállítson a webáruházamba. Sokat gondolkodtam, hogy ebbe a weblapba integráljam-e a webáruházat, avagy sem. Legyen inkább egy külön aldomain-en, esetleg domain-en? Végül úgy döntöttem, hogy külön aloldalra fog kerülni, amire aztán egy domaint fogok irányítani. Miért döntöttem így? Az egyik a biztonság. A WordPress-nek sajnos, megvan az a sajátossága (hasonlóan a többi CMS-hez), hogy sok-sok bővítmény esetén hajlamos a lassú betöltésre, valamint, ha olyan plugint sikerül telepítenem, ami a későbbiekben veszélyezteti a weboldal zavartalan működését (pl. feltörik), akkor bizony, a látogató sem a portfólió weblapom, sem a webáruházam nem fogja elérni. Kicsit a szárítógép és mosógép kombóhoz tudnám hasonlítani. Ha olyan mosógépet veszek, ami kettő az egyben és ne adj ég elromlik, akkor bizony se mosni, se szárítani nem tudok. Miközben, ha lenne külön mosógépem és szárítógépem és az egyik meghibásodna, attól még a másikat zavartalanul használhatnám.

Miért írtam ezt le? Mert ma ezzel a portfólió oldallal foglalkoztam. Beállítottam egy WordPress plugint, ami a SEO-ért, azaz a keresőoptimalizálásért felel. Ezzel párhuzamosan a Google Webmaster Tools-ban is felvettem a weboldalt, beküldtem a webhelytérképet, stb. Nem akarlak szakszavakkal untatni. A lényeg: azért kell ezeket a beállításokat elvégezni, hogy minél előbb megtalálja a kereső a weblapomat a releváns kulcsszavakra. Ha megtalálja a látogató a weblapomat pl. a pólótervezés, egyedi pólóra, akkor esélyes, hogy ellátogat a webáruházamra is, ugyanis a bejegyzés alatt ott lesznek a pólótermékeimre mutató linkek, grafikák, stb.

A jó az, hogy ezeket a feladatokat, majd a webáruházban is el kell végeznem. Ott azonban már sokkal egyszerűbb lesz.

Ez a bejegyzés sem maradhat el TéJé grafika nélkül. Apukámnak terveztem egy pólógrafikát.  Holnap meg is rendlem neki. Szerintem, nagyon fog neki tetszeni! 🙂 Neked tetszik?

Kapcsolat

Telefon:

06 30 275 85 25

E-mail:

hello[kukac]tejegrafika.hu

Hasznos linkek

Általános Szerződési Feltételek

Adatvédelmi tájékoztató

Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-136813/2018

Közösségi média

További grafikák, képek és információk rólam az Instagram-on és a Facebook-on.

Minden jog fenntartva! Az oldalon található szövegeket és képeket szerzői jog védi! Tóth Judit EV. írásos engedélye nélkül sem részben, sem egészében nem használható fel az oldal tartalma! Minden engedély nélküli felhasználás 50.000 Ft/nap költséget von maga után!